Midden-Oostenstudies in het kort

Voor je begint met de opleiding kies je welke van de vier talen je in het eerste semester wilt leren:

Kom je erachter dat taal je niet zo goed ligt, of dat je interesse meer uitgaat naar de regio als geheel, dan kun je na het eerste semester verder gaan met de moderne regiovariant. Je volgt dan geen colleges over taalverwerving meer. Heb je echter wél interesse in taal, dan ga je verder met Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws.

Daarnaast kijk je ook naar het bredere verband tussen de verschillende culturen in het Midden-Oosten en naar de toekomst. Hoe ontwikkelt zich de verhouding tussen het Midden-Oosten en de westerse wereld? Hoe gaan landen als Egypte, Iran en Turkije om met de relatie tussen godsdienst en politiek? Waarom is dat zo anders dan in Nederland en waarom verschillen die landen ook onderling? Aan jou de taak om deze vragen niet alleen te beantwoorden, maar ook te stellen.
Lees meer over de Bacheloropleiding Midden-Oostenstudies.

Past Midden-Oostenstudies bij jou?

Voor de opleiding Midden-Oostenstudies is het belangrijk dat je beschikt over discipline en doorzettingsvermogen. Je bent nieuwsgierig en in staat je te verplaatsen in de denk- en leefwereld van anderen. Je beschikt over een zogenoemde open mind en bent bereid je te verdiepen in allerlei aspecten van het leven in het Midden-Oosten. Kies je voor de taalvariant, dan is het belangrijk dat je het leuk vindt te puzzelen met taal. Ten slotte is het noodzakelijk dat je het Engels goed beheerst. Veel studieboeken zijn in het Engels, maar ook kennis van de Duitse en Franse taal is handig.
Ontdek of Midden-Oostenstudies iets voor jou is…

Arbeidsmarktperspectief na Midden-Oostenstudies

Als afgestudeerde in Midden-Oostenstudies heb je werkgevers heel veel te bieden. Je combineert een wetenschappelijke blik met grote kennis van het Midden-Oosten. De landen in deze regio staan midden in de belangstelling, zowel in de media als in de politiek en het internationale bedrijfsleven.
Meer over het Toekomstperspectief en de arbeidsmarkt.

Studiefinanciering infographic

Hoe gaat de studiefinanciering er vanaf september 2015 uitzien? Check de studiefinanciering infographic.


Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.

Testimonial Serra Nawijn in het kort

Waarom Midden-Oostenstudies?
Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het Midden-Oosten, omdat er altijd problemen zijn in de regio en je in de media zoveel over de islam hoort. Ik wilde er graag meer over weten, zodat ik zélf mijn mening kan vormen over deze onderwerpen. Als ik nu het journaal kijkt of een lezing bijwoon over IS komt deze kennis meteen van pas.