masteropleiding

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA).

Masters Midden-Oostenstudies

Je keuze voor een master hangt onder andere af van je interesses, de bijvakken in je bachelor en natuurlijk wat je na je studie wilt doen. Heb je een bachelordiploma Midden-Oostenstudies op zak, dan biedt de Universiteit Leiden je drie soorten masters:

Eenjarige master

Eenjarige master, die perfect aansluit op de verschillende specialisaties van de bacheloropleiding Midden-Oostenstudies:
MA Middle Eastern Studies

De afstudeerrichtingen binnen deze master zijn:

Onderzoeksmaster

Dit is een tweejarige master, als je na je studie verder wilt in de wetenschap.
MA Middle Eastern Studies (research)

Brede master, bijvoorbeeld;

MA Media Studies
MA International Relations

Meer masteropleidingen

Leiden heeft nog veel meer interessante masters.
Masters in Leiden

Testimonial Tsolin Nalbantian - masteropleiding

En na je Bachelor?
‘Studenten met een bachelordiploma Midden-Oostenstudies kunnen veel kanten op op de arbeidsmarkt. Sommige afgestudeerden kiezen voor de journalistiek, anderen werken voor non-profit organisaties of gaan een masteropleiding in Midden-Oostenstudies volgen.’

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!