Praktijkstudies

Alleen in Leiden kun je een bachelor Midden-Oostenstudies combineren met een PraktijkStudie. Met een PraktijkStudie verdiep je je in werk waarvoor jij als taal- en cultuurstudent geknipt bent. Zo verruim je je theoretische blik alvast met kennis van de praktijk. Een perfecte voorbereiding op de arbeidsmarkt!

PraktijkStudies

Als student Midden-Oostenstudies kun je kiezen uit vier PraktijkStudies:

Boek, boekhandel en uitgeverij

Je onderzoekt het fenomeen ‘boek’: van middeleeuwse handschriften tot printing on demand en eBooks. Een interessante aanvulling op je hoofdstudie en een goede voorbereiding op de master Book and Digital Media Studies. En je hebt de juiste ingang bij uitgeverijen en verwante bedrijven.

Europese Unie Studies

Moet ‘Brussel’ wel of niet onderhandelen met Hamas? Wanneer kan Turkije toetreden tot de EU? In deze PraktijkStudie komen alle facetten van de Europese Unie aan bod, waaronder de zeer actuele relatie met het Midden-Oosten. Zo ben je goed voorbereid op een internationale overheidsfunctie!

Internationaal en Intercultureel Management

Wil je leren omgaan met managementvraagstukken die zich in een internationale context voordoen? Lijkt het je interessant om de invloed van cultuur op consumentengedrag te bestuderen? Wil je meer weten over de manier waarop organisaties en culturele instellingen geleid worden? Dan is deze PraktijkStudie iets voor jou.

Journalistiek en Nieuwe Media

Als student van een taal- en cultuurstudie leer je goed schrijven. Wil je hiervan echt je beroep maken, bijvoorbeeld omdat je wilt werken als publicist of correspondent in Caïro? In de PraktijkStudie Journalistiek en Nieuwe Media doe je up-to-date kennis op van media als websites, weblogs en podcasts. Je kunt zo perfect adviseren over de inzet van uiteenlopende communicatiemiddelen.

Meer informatie over PraktijkStudies

Op de site en in de brochure vind je meer informatie over het studieprogramma en over de beroepen waarop PraktijkStudies je voorbereiden. Lees meer op: PraktijkStudies
en: Brochures aanvragen bij de Studielijn

Kies je eigen weg

Een PraktijkStudie combineer je met je hoofdvak Midden-Oostenstudies. Er zijn nog veel meer manieren om de route door je studie in Leiden zelf uit te stippelen. Kijk op: Kies je eigen weg

IJsbrand Terpstra

IJsbrand Terpstra studeert Geschiedenis en Journalistiek en Nieuwe Media

‘Journalistiek heeft me altijd al ge├»nteresseerd; tijdens mijn studie wilde ik vooral de praktische vaardigheden leren. Deze minor heeft me zowel technische (produceren) als sociale vaardigheden (het vinden van goede mensen) opgeleverd: belangrijke journalistieke kwaliteiten. Ik maak elke week een wetenschapsprogramma bij SleutelstadFM. Ik kan alles doen: gasten regelen, interviewen en de techniek. Het lijkt me geweldig uiteindelijk mijn studies te combineren, door een programma als Andere Tijden of Verborgen Verleden te maken.’