Toekomstperspectief na Midden-Oostenstudies

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen. Denk maar aan beroepen zoals wetenschapper, diplomaat, uitgever, communicatieadviseur, marketingmedewerker, vertaler , docent en beleidsadviseur. Onze alumni werken insectoren als de overheid, mensenrechtenorganisaties, culturele en museale sector, pr-branche en het onderwijs.

Arbeidsmarktonderzoek

De Studenten Loopbaan Service deed in het voorjaar van 2016 onderzoek naar arbeidsmarktpositie van de studenten die tussen 2012 en 2015 afstudeerden. Van de oud-studenten vond 71% binnen twee maanden werk. 74% daarvan vond direct een baan op hbo- of universitair niveau.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, maar de onderzoeken van de afgelopen jaren laten duidelijk zien dat relevante werkervaring opdoen tijdens de studie het sollicitatieproces versnelt. Denk aan een stage, bijbaan of bestuurswerk. Daarnaast heb je met een masteropleiding op zak meer kans op een baan op academisch niveau. Voor meer informatie ga je naar de website van de Studenten Loopbaan Service.

Lees meer over Jouw toekomst. Ontdek wat werkt voor onze studenten.

Op weg naar werk

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de studiekeuzes die je maakt. Het is dus handig als je tijdens je studie nadenkt over de baan die je later wilt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van bepaalde vakken of een specialisatie. Je kunt met een stage ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De studiecoördinator van de opleiding Midden-Oostenstudies en de Studenten Loopbaan Service kunnen je hierbij helpen.

TestimonialJesper van den berg toekomstperspectief

Ik volg het Rijkstraineeship. Binnen dit programma van twee jaar starten jaarlijks circa 120 afgestudeerden. De trainees voeren drie à vier projecten uit op verschillende ministeries. Doordat je in korte tijd meerdere functies vervult, leer je snel de organisatie kennen en doe je meerdere vaardigheden op. Op die manier kom je erachter welke functie jou goed ligt.

Het Rijkstraineeship is een mooi vervolg op de studie. Je kan je binnen het programma goed oriënteren en ook qua denkniveau sluit het goed aan. De onderzoeksvaardigheden die ik heb geleerd tijdens mijn studie komen nu goed van pas. Ook is het handig dat ik weet wat er in de conflictgebieden in het Midden-Oosten speelt.