Minor Duurzame Ontwikkeling

Minoren

Vanaf september 2009 kunnen Leidse bachelorstudenten de keuzeruimte van hun studie, varierend per opleiding van 30 tot 15 studiepunten, vullen met een minor, keuzevakken (locaal, nationaal, internationaal) of een stage in binnen- of buitenland. Daarmee kun je eigen accenten geven aan je opleiding of je opleiding verbreden.
Minoren

Duurzame Ontwikkeling

De minor ‘Duurzame Ontwikkeling’ is interdisciplinair, ontworpen voor studenten van alle faculteiten. Of je nu rechten studeert of scheikunde, biologie of geschiedenis, archeologie of psychologie – de leerstof in ‘Duurzame Ontwikkeling’ is voor iedereen nieuw en voor iedereen toegankelijk.
Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die de ecologische en sociale basis van de samenleving gezond houdt. Daarvoor is besef nodig van problemen zoals klimaatverandering, het verlies van natuur, vervuiling en bodemdegradatie. Maar duurzame ontwikkeling is ook een platform voor innovatieve ideeën en praktijken van natuur-ontwikkeling, ‘cradle-to-cradle’ ontwerp van producten en steden, maatschappelijk verantwoord ondernemen en (anti-)globalisering. In Nederland, in de ontwikkelingslanden en op mondiaal niveau.
De minor besteedt aandacht aan al deze zaken, met een nadruk op de wetenschappelijke kant maar ook met aandacht voor de rol van maatschappelijke actoren zoals het bedrijfsleven, de overheid en ‘civil society’.

Meer informatie

Meer informatie over de minor Duurzame Ontwikkeling.