Past deze studie bij jou?

Overweeg je om Molecular Science & Technology (MST) te studeren? Dan zul je de exacte vakken het leukst vinden op school en geen moeite hebben met het niveau. Bedenk wel dat het studietempo op de universiteit een stuk hoger ligt. Bovendien vereist een universitaire opleiding veel doorzettingsvermogen en zelfstandigheid. Voor MST is het belangrijk dat je goed kunt redeneren en gemakkelijk verbanden legt. Creativiteit en goed functioneren in een team zijn een must om tot nieuwe oplossingen te komen. Als je beschikt over deze eigenschappen en gedisciplineerd kunt doorwerken, is de studie MST goed te doen!

De studie MST past bij jou wanneer:

Engels

Een goede beheersing van het Engels komt zeker van pas tijdens je studie MST. Leerboeken en vakliteratuur zijn namelijk merendeels in het Engels geschreven. Bovendien zijn alle colleges in de masteropleiding in het Engels. Om je hierbij te ondersteunen, biedt de Universiteit Leiden je verschillende talencursussen aan. Zo kun je na je afstuderen internationaal alle kanten op.

Testimonial MST Cyriel Pieters - past deze studie bij jou

Wat vond jij het leukst aan de studie?
Het rekenwerk aan chemische en industriële processen! Voordat ik ging studeren wist ik niet precies wat ik na de opleiding wilde gaan doen, maar dankzij excursies en lezingen kreeg ik gedurende de studie een steeds beter beeld van de mogelijkheden. Die beperken zich overigens niet tot een carrière in de chemie, want er zijn ook alumni die een heel ander pad hebben gekozen en nu bijvoorbeeld in de bankenwereld of de consultancy werken.