Studievereniging

Denk je erover om lid te worden van een vereniging? In een studievereniging combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten! Je kunt je bovendien aansluiten bij één van de vele studentenverenigingen die Leiden rijk is.

Studievereniging Chemisch Dispuut Leiden & Technologisch Gezelschap Delft

Het Chemisch Dispuut Leiden en het Technologisch Gezelschap Delft zijn de studieverenigingen van de studenten MST. Zij organiseren diverse leuke activiteiten, zoals een studieborrel, lezingen en excursies naar bedrijven, de almanak en nog veel meer. Ook kun je via de verenigingen studieboeken en tentamenbundels aanschaffen, en zetten de verenigingen zich in voor de belangen van studenten.
Website Chemisch Dispuut Leiden
E-mail Chemisch Dispuut Leiden
Website Technologisch Gezelschap
E-mail Technologisch Gezelschap

Studentenverenigingen

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Je wilt ook je talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Misschien wil je sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden! Kijk voor meer informatie op de website van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).
Leidse studentenverenigingen

Testimonial MST Cyriel Peters - studievereniging

Wat deed jij naast de studie?
Kun je prioriteiten stellen en plannen? Benut dan je studententijd om jezelf te ontwikkelen, ook buiten je opleiding. Zelf heb ik naast mijn studie een buitenlandse reis georganiseerd voor de studievereniging, ben ik actief geweest in de gemeentepolitiek en heb ik een minor gevolgd in Zwitserland. Zowel de Universiteit Leiden als de TU Delft hebben goede banden met internationale universiteiten waar je als student van kunt profiteren.