Toekomstperspectief

Met een masterdiploma op zak maak je meer kans op een baan op academisch niveau. Met je diploma laat je zien dat je deskundig bent in zowel de fundamentele chemie als de chemische technologie. Je bent in staat om zelfstandig en kritisch na te denken, je goed kunt samenwerken en je weet hoe je complexe problemen moet oplossen. Masteropleiding

Postmasteropleiding

In Delft bestaat ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een tweejarige ontwerperopleiding op het gebied van chemische procestechnologie of biotechnologie. Deze opleiding biedt een combinatie van studeren en ‘leren in de praktijk’, waardoor je snel de juiste ervaring verwerft voor een passende functie in de industrie.

Promoveren

Niet iedere MSc-student verlaat direct de universiteit. Je kunt ervoor kiezen om je verder te ontwikkelen als zelfstandig
onderzoeker door te solliciteren op een baan als assistent in opleiding. Je doet dan gedurende vier jaar een promotieonderzoek. Na afloop van dat onderzoek schrijf je een proefschrift, waarmee je aantoont dat je zelfstandig grensverleggend wetenschappelijk kunt uitvoeren. Je verwerft daarmee de titel van doctor (Dr.).
Vervolgens kun je aan de slag als onderzoeker in binnen- of buitenland, in het bedrijfsleven of aan een universiteit of onderzoeksinstelling.

Arbeidsmarkt

Na een afgeronde opleiding MST ben je een aantrekkelijke werknemer die zelfstandig, probleemoplossend kan werken in vele toepassingsgebieden. Daarom kunnen chemici overal terecht:

De perspectieven zijn goed: de Nederlandse overheid heeft duurzame chemie zelfs tot een van de speerpunten in het beleid voor de toekomst verklaard. Veel afgestudeerden groeien door naar managementfuncties.

Science Career Service

Voor advies en vragen over loopbaanontwikkeling kunnen studenten terecht bij de Science Career Service. De Science Career Service is te vinden in de B├Ęta Lounge, bij de bibliotheek van de Gorlaeus laboratoria. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig tijdens inloopspreekuren op maandagen en donderdagen tussen 12.00-14.00 uur.
Website Science Career Service

Afgestudeerd en dan?

Waar komen Leidse studenten MST terecht?

  • ChemischeIndustrie:222
  • Farmaceutische/medischeindustrie:222
  • Laboratoria:130
  • ICT:111
  • Onderwijs:111
  • Academischeziekenhuizen:74
  • Toegepastonderzoek:74
  • Overig:56