Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de bacheloropleiding MST als je in het bezit bent van een vwo-diploma met een van de volgende profielen:

Beschik je niet over het juiste vwo-diploma, of over een buitenlands diploma, of ben je minstens 21 jaar oud en wil je een colloquium doctum doen, dan ben je verplicht om je al vroeg aan te melden (uiterlijk 1 april voor aanvang van het studiejaar). Gebruik daarvoor het online applicatie systeem. Meet informatie over de waarde van je diploma kun je opvragen bij het Admissions Office van de Universiteit Leiden, tel. 071 527 7287.

Inschrijven

De opleiding MST is een joint degree opleiding, wat betekent dat je je slechts bij één universiteit hoeft aan te melden en vervolgens bij twee universiteiten wordt ingeschreven. Via Studielink meld je je aan bij de Universiteit Leiden voor de studie MST. De Universiteit Leiden verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Technische Universiteit Delft; daar hoef je zelf niets aan te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld.

Toegang

Tip: Onvoldoende vooropleiding?

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Je kunt dan een cursus volgen en daar een voortentamen in afleggen om doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze te werken. Dit kan bijvoorbeeld bij het AOVN, WisMon of bij het Boswell-Bèta.

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden