Waar in Leiden?

Als student Molecular Science & Technology studeer je aan twee universiteiten: Universiteit Leiden en de TU Delft. Je schrijft je een keer in en wordt vanzelf student aan beide universiteiten. Praktisch: de ene helft van het jaar krijg je wat meer vakken in Leiden, de andere helft ben je vaker in Delft. Je hoeft nooit op een dag heen en weer te reizen. Het secretariaat van de opleiding is gevestigd in Leiden, maar de studieadviseur en de opleidingscoördinator verdelen hun werktijd over beide locaties.


Grotere kaart weergeven

In Leiden: Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen

De opleiding MST valt in Leiden onder de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en is gehuisvest in de Gorlaeus Laboratoria op het Leiden Bio Science Park. De Gorlaeus Laboratoria bezitten de grootste collegezalen van de universiteit. Van station Leiden Centaal is het ongeveer 5 minuten fietsen naar de faculteit. Naast de Gorleaus Laboratoria bevinden zich op het Bio Science Park meer dan de helft van alle bio science bedrijven in Nederland. Plan je route van huis naar MST in Leiden.

Studeren in Leiden

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige, kleinschalige binnenstad. Vanuit Leiden is het strand vlakbij en de stad ligt heel centraal tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in. Vanuit deze steden ben je met je ov-studentenkaart binnen drie kwartier middenin het centrum van Leiden. Als je wilt gaan stappen in een van deze vier grote steden, kun je ‘s nachts met de nachttrein weer terug naar Leiden. Of je nu met de trein of de bus komt, vanaf station Leiden Centraal zit je zo in hartje centrum. Dit alles maakt Leiden tot een ideale studentenstad waarin je je snel thuis zult voelen. Ook ben je binnen korte tijd in Delft.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven