Past Nederlandse taal en cultuur bij jou?

Nederlandse taal en cultuur is iets voor je als je:

Leesvaardigheid Engels

Bij de bachelor Nederlandse taal en cultuur is een behoorlijke leesvaardigheid in het Engels nodig, omdat je ook Engelstalige wetenschappelijke artikelen moet lezen.

Boeken en websites om alvast eens te lezen en te bekijken

Tip: Kijk ook eens op Studiekeuzeplein.nl voor een studiekeuzetest!

Nieuwsgierig? Lees meer over de Bacheloropleiding

Testimonial Yra van Dijk past deze studie bij jou

Leer je alleen taal tijdens de opleiding?
De studie is veel breder dan alleen de Nederlands taal. Het gaat er ook om wat het betekent om Nederlands te zijn in de wereld. Studenten worden kenner van de Nederlandse cultuur en identiteit in een internationaal perspectief. Ze leren hoe die gemeenschappelijke identiteit wordt gecreëerd in teksten. Of, in onze eigen tijd, hoe zo’n nationale identiteit juist ironisch of kritisch wordt bekeken.

Studiekeuzeplein

Op zoek naar een studie die bij je past?
Op het Studiekeuzeplein zetten we de stappen op een rijtje die je helpen om een studie te vinden die goed bij je past. In elke fase krijg je een aantal tests, tips, opdrachten en vragen. Het maken van een passende studiekeuze wordt zo een stuk eenvoudiger. Naar het Studiekeuzeplein

Tip: Olympiade

Ben jij de volgende winnaar?
De Taalkunde Olympiade is de ultieme opgave voor scholieren uit vier, vijf en zes vwo die geïnteresseerd zijn in alles wat te maken heeft met taal, van vroeger tot nu, en van verre landen tot bij jou om de hoek. Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, Oudduits of Hindi en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkunde Olympiade niet missen!