Jongeren. Maak er je studie van.

Pedagogische Wetenschappen gaan over de rol die ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere opvoeders spelen in het leven van kinderen en jongeren. Hoe kunnen zij bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen tot volwassenen? En wat kunnen pedagogen bijdragen aan de kwaliteit van opvoeding, onderwijs en hulpverlening? Om daar achter te komen bestuderen we bij Pedagogische Wetenschappen kinderen, jongeren en hun opvoeders in elke fase van het leven.

pedagogiek homepage

Wat gebeurt er in je brein als je leert lezen? Welke invloed heeft de multiculturele samenleving op opvoeding? Hoe ga je om met autisme? Wat doe je aan criminaliteit onder jongeren? Op dit soort vragen zoeken we antwoorden. Opvoeden en leren zijn kerntaken van de samenleving. Maar die verlopen helaas niet altijd probleemloos. Hoe voorkom je vechtscheidingen of schooluitval en hoe pas je het onderwijs aan voor kinderen met een gedragsstoornis? Voor dat soort vragen doet de samenleving een beroep op pedagogen. Daarom is er voor pedagogen altijd werk aan de winkel!

Ramon Meijer

“Een vast onderdeel van het eerste jaar is de praktijkori├źntatie. Ik wilde het liefst een kijkje nemen bij een instelling voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Dat is gelukt: ik loop nu mee met een orthopedagoog.”Volg Platform Pedagogiek Leiden op Facebook
banner facebook platform pedagogiek