In het kort

Leidse pedagogen doen onderzoek naar onderwerpen die volop in de maatschappelijke belangstelling staan. Kindermishandeling, passend onderwijs, laaggeletterdheid, adoptie en pleegzorg, agressie onder jongeren. Pedagogen staan in de keuze van onderwerpen dus met beide benen in de praktijk. Ook vertalen ze de uitkomsten van hun onderzoek vaak in praktische adviezen. Zo doet de wetenschap meteen iets aan maatschappelijke problemen. Aan die onderzoeken doen studenten overigens vaak mee. Over de resultaten van hun onderzoek geven je docenten college. Zo ben je steeds op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Bacheloropleiding

Pedagogische Wetenschappen Jongeren. Maak er je studie van

Iets voor jou?

Wil je graag Pedagogische wetenschappen studeren? Een goede motivatie is dan belangrijk. Uiteraard heb je ruime belangstelling voor onderwijs en opvoeding. Je bent nieuwsgierig naar het denken, voelen en handelen van kinderen en de mensen in hun omgeving. Verder vind je het leuk om praktijkproblemen wetenschappelijk te benaderen en bent kritisch van geest. Ook gaan we ervan uit dat je het Nederlands goed beheerst en Engelse teksten goed kunt lezen. Past deze studie bij jou?

Na je studie

We verwachten dat je met een bachelordiploma Pedagogiek goede mogelijkheden hebt op de arbeidsmarkt. Met een voltooide masteropleiding heb je verschillende mogelijkheden om je studie voort te zetten. Je kunt kiezen voor een postmasteropleiding of je kunt gaan promoveren.

Wil je niet het onderzoek in, maar direct aan de slag? Voor pedagogen ligt er een brede arbeidsmarkt klaar. Als afgestudeerd pedagoog kun je natuurlijk aan de slag bij scholen en maatschappelijke hulpverleningsorganisaties, maar je kunt ook een hele andere kant op. Van beleidsmedewerker bij de overheid tot studentendecaan, van orthopedagoog bij de Raad voor Kinderbescherming tot Staffunctionaris bij een adoptieorganisatie.
Toekomstperspectief

Testimonial Niels de Jong

In het eerste jaar van de studie krijg je veel inleidende vakken. De basis van de Pedagogiek. Later in de bachelor ga je dieper op pedagogische vraagstukken in. Ook krijg je veel les in wetenschappelijk schrijven. Ik vond de feedback op geschreven papers van docenten erg goed en merkte dat ik daar in latere jaren veel profijt van heb gehad.

Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.