Masteropleiding

De Universiteit Leiden raadt je aan om ook een masteropleiding te volgen, zodat je met voldoende bagage de arbeidsmarkt opgaat. Met het Leidse bachelordiploma kun je een master-programma gaan volgen in hetzelfde deelgebied.

Master Pedagogiek

De masteropleiding Education and Child Studies is een academische opleiding, waarin de verbinding tussen theorie, onderzoek en praktijk centraal staat. Je leert evidence-based oplossingen te zoeken voor problemen die zich in opvoeding en onderwijs voordoen. Direct bij aanvang kies je een specialisatie. Alle specialisaties hebben één gemeenschappelijk vak over de praktijk van het empirisch onderzoek. De rest van het jaar verdiep je je in de wetenschappelijke kennis op het deelgebied van jouw voorkeur, volg je een stage en doe je een Masterproject, waarin je zelf een onderzoek verricht en daarover een verslag schrijft.

Dit zijn de specialisaties die je kunt kiezen:

Onderzoeksmaster

Naast bovengenoemde éénjarige masteropleiding kun je ook na je bachelor kiezen voor een tweejarige onderzoeksmaster. De onderzoeksmaster Developmental Psychopathology in Education and Child Studies aan de Leidse universiteit is ontworpen om studenten te leren onafhankelijk een onderzoeksvraag op te stellen, op basis van bestaande inzichten in de pedagogische wetenschappen. Tevens wordt, door wetenschappelijk onderzoek, een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe, fundamentele theoretische inzichten of praktische theorieën, met als doel het bevorderen van de pedagogische wetenschappen als een academische discipline.

Master in Leiden

Master in Leiden
In de masteropleiding Education and Child Studies kies je een specialisatie in een van de deeldisciplines van de Pedagogische wetenschappen. In alle specialisaties staat de wetenschappelijke vorming voorop. Lees meer over Education and Child Studies