Online Proefstuderen

Ga thuis aan de slag met opdrachten en bereid je zo voor op een studie aan onze universiteit. Omdat je wekelijks met de online colleges aan de slag gaat, ontdek je snel of jij en de studie een goede match zijn!

Wat is Online Proefstuderen?

De module bestaat uit studiemateriaal en een aantal bijbehorende opdrachten waar je gedurende een bepaalde periode zelfstandig mee aan de slag gaat. Houd er rekening mee dat je gemiddeld 2 à 3 uur per week beschikbaar bent om aan de module te werken. Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo. Iedereen die overweegt om bij de desbetreffende opleiding van de Universiteit Leiden te gaan studeren, is natuurlijk welkom om een aansluitingsmodule te volgen. Je kunt Online Proefstuderen gebruiken voor Oriëntatie op Vervolgonderwijs (OVO) en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB): bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden met vermelding van het aantal bestede slu.

Programma Online Proefstuderen Pedagogische wetenschappen

Oriëntatie op het vakgebied
15 slu

De module Pedagogische wetenschappen is ontwikkeld om je een goed beeld te geven van de opleiding Pedagogische wetenschappen in Leiden. Bij deze opleiding kies je na je eerste jaar voor een bepaalde studieroute. In de module komen onderwerpen van verschillende studieroutes aan de orde: gezinspedagogiek (adoptie), orthopedagogiek (autisme), onderwijskunde (rekenprestaties) en leerproblemen (diagnostiek van leesproblemen en het ‘rugzakbeleid’).

In deze module wordt bovendien aandacht besteed aan onderzoek doen en de rol van statistiek hierbij. Door middel van het beantwoorden van vragen over de tekst en het maken van verschillende ‘praktijkopdrachten’ krijg je een goed beeld van wat het is om Pedagogische wetenschappen te studeren.

Wanneer is Online Proefstuderen en hoe meld ik me aan?

Als je van 27 februari 2017 tot 21 april 2017 wilt deelnemen aan het Online Proefstuderen, dan kun je je tot en met zondag 19 februari 2017 aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Daarna is aanmelden alleen nog mogelijk bij de stand (Online) Proefstuderen tijdens de Open Dag op 25 februari 2017.