Over de grens

Als je wilt, kun je een deel van je studie in het buitenland volgen. Dat is natuurlijk een leuke, spannende ervaring. Je leert nieuwe mensen kennen en je maakt kennis met onderwijs in een ander land. Op een buitenlandse universiteit kun je vakken volgen die in Leiden niet worden gegeven. Of je verdiept je in onderwerpen waar in Leiden minder aandacht voor is.

Samenwerkende universiteiten

De opleiding Pedagogische wetenschappen werkt samen met vele universiteiten in Europa, zoals Leuven, Gent, Madrid en Manchester. De Universiteit Leiden werkt ook samen met veel universiteiten buiten de Europese Unie en heeft ook wereldwijd goede contacten.

Een buitenlands studieverblijf levert in de meeste gevallen geen studievertraging op. De studiepunten die je tijdens een buitenlandse stage of studieverblijf krijgt, tellen in Leiden namelijk gewoon mee. Bovendien betaal je meestal geen collegegeld voor de buitenlandse universiteit. Voor de reis en huisvesting in het buitenland kun je verschillende beurzen aanvragen. Reden te meer om eens te kijken of er iets van jouw gading bij zit!

Studiereizen met studievereniging

De studievereniging Emile organiseert regelmatig korte studiereizen naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Spanje. Zowel eerste- als ouderejaarsstudenten kunnen hieraan deelnemen.
Studievereniging Emile

Naar het buitenland tijdens je studie?

Naar het buitenland tijdens je studie
Als je plannen hebt om in het buitenland te studeren, ori├źnteer jer eerst goed op de mogelijkheden. Doe dit op tijd, een jaar van tevoren is niet overdreven. Soms krijg je te maken met vroege deadlines van zowel beurzen als universiteiten. Ook moet je veel dingen regelen en je plannen altijd even laten ‘bezinken’, zodat je goed voorbereid naar het buitenland gaat. Bekijk dan het stappenplan