Studievereniging

Denk je erover om lid te worden van een vereniging? In een studievereniging combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten! Je kunt je bovendien lid worden van een van de vele studentenverenigingen in Leiden.

Studievereniging Emile

Pedagogiekstudenten in Leiden hebben een eigen studievereniging: Emile. Emile biedt je van alles: interessante excursies naar pedagogische instellingen, symposia, feesten en borrels. Je kunt ook elk jaar naar het buitenland met de buitenlandreis en een bezoekje aan een buitenlandse stad brengen op de buitenlanddag. Emile is een actieve vereniging met zo’n 1.200 leden. Als lid van Emile krijg je bovendien 10% korting op je boeken.
Website Emile

Studentenvereniging

Je studententijd in Leiden kan veel meer opleveren dan alleen een titel en een diploma. Vrienden voor het leven bijvoorbeeld, gezelligheid en de mogelijkheid om allerlei talenten te ontwikkelen. Je sportieve of zangtalent bijvoorbeeld, maar ook het talent om iets te organiseren, fondsen te werven, te debatteren of een blad te maken. Daarom stimuleert de Universiteit Leiden haar studenten lid te worden van een studentenvereniging.
Leidse studentenverenigingen

Studievereniging Emile

Studievereniging Emile
Emile is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit van Leiden. Emile is de link tussen de studenten, de studie en de praktijk. Je kunt er terecht met vragen over je studie en andere zaken. Emile verkoopt boeken en samenvattingen, maar is daarnaast ook actief in het organiseren van activiteiten. Als je lid wordt, krijg je bovendien 10% korting op je studieboeken. Bekijk de website voor meer informatie

Tip: Meer dan studeren

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Je wilt ook je talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Misschien wil je sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden!
Lees meer