Waarom in Leiden?

Kies je voor Pedagogische wetenschappen in Leiden? Dan kies je voor een academische opleiding met een breed karakter.

Academische opleiding

Pedagogiek in Leiden is een academische opleiding. Dit zie je in de integratie van wetenschappelijk onderzoek in het onderwijs. In Leiden zijn jouw docenten zelf onderzoekers. Als student profiteer je hiervan. Docenten geven college vanuit hun onderzoekervaring en bespreken met jou de nieuwste kennis, ideeën en vragen.

Veelzijdige studie

Leiden biedt een veelzijdig aanbod in vakken en kan jou daardoor onderwijs op maat geven. De opleiding is breed door de vele deelterreinen die je bestudeert. Al tijdens je eerste jaar maak je uitgebreid kennis met de vier specialisaties van Pedagogiek: gezinspedagogiek, orthopedagogiek, leerproblemen en onderwijskunde. Ook besteden we in Leiden aandacht aan andere vakgebieden, zoals: psychologie, sociologie, ethiek en filosofie.
Specialisaties

Bijzondere specialismen

Naast de deelgebieden heeft Leiden een aantal specialismen in huis die je ergens anders niet hebt. Zo doen Leidse pedagogen veel onderzoek naar adoptie en pleegzorg. Maar ook naar leren en leren lezen wordt onderzoek gedaan: welke hersenen en cognitieve processen spelen daarbij een rol?

Ruimte voor talent

In Leiden is studeren niet alleen onthouden, concretiseren en toepassen. We bieden je alle ruimte om je talent te ontwikkelen. Al in de bacheloropleiding doe je zelfstandig een wetenschappelijk onderzoek. Je leert structureren, analyseren en je onderzoeksresultaten helder presenteren. Deze vaardigheden komen altijd goed van pas, welk werk je ook gaat doen.

Hoge scores

De Leidse opleiding Pedagogische wetenschappen scoorde de afgelopen jaren constant hoog in onder meer de enquêtes van Elsevier, verschillende onderwijsvisitaties en de Keuzegids Hoger Onderwijs. We zijn natuurlijk trots op de positieve cursus- en docentevaluaties door de studenten.

Tip: Kiezen doe je op het Studiekeuzeplein

Op het Studiekeuzeplein zetten we de stappen op een rij die je helpen om een studie te vinden die goed bij je past. In elke stap krijg je een aantal tests, tips, opdrachten en vragen. Zo wordt de juiste studie kiezen een stuk makkelijker.
Naar het Studiekeuzeplein