Inschrijving

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor de studie Psychologie; de deadline van 1 mei 2017 is verlopen.

Vanaf het studiejaar 2017-2018 heeft de bacheloropleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden geen numerus fixus meer. Voor studiejaar 2018-2019 kun je je vanaf 1 oktober 2017 weer inschrijven. Om je voor de opleiding Psychologie aan te melden doorloop je een aantal stappen:

  1. Aanmelden voor de studie Psychologie in Studielink
  2. Verzoek tot toelating indienen, indien nodig: check jouw vooropleiding
  3. Doorlopen verplichte matchingsmodule
  4. Afronden inschrijving voor de bacheloropleiding Psychologie
  5. Voorbereiden start studie

1. Aanmelden voor de studie Psychologie in Studielink

Aanmelden bij Studielink

2. Verzoek tot toelating indienen, indien nodig: check jouw vooropleiding

3. Doorlopen verplichte matchingsmodule

Deelname aan de matching is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de opleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden. Tijdens de matching maak je kennis met studeren aan de Universiteit Leiden; je volgt delen van een college (online in dit geval, zodat je niet naar Leiden hoeft te komen), bestudeert literatuur en maakt daarover een opdracht en toets. Tenslotte oriënteer je je op de arbeidsmarktperspectieven.
Lees meer over verplichte matching

4. Afronden inschrijving voor de bacheloropleiding Psychologie

De Universiteit Leiden moet je inschrijving voltooid hebben op 1 september, wil je in september van datzelfde jaar aan de opleiding beginnen. Heb je je aangemeld bij Studielink, dan worden je gegevens doorgestuurd naar de universiteit. Wanneer je aan de matchingsmodule hebt deelgenomen en aan de ingangseisen voldoet, kun je je inschrijving voltooien. Nadat je je betaalgegevens op Studielink hebt ingevuld wordt er binnen een week een digitale machtiging in Studielink klaargezet voor je collegegeld. Je bent pas echt volledig ingeschreven wanneer je van de Universiteit Leiden je collegekaart ontvangt.

5. Voorbereiden start studie

Startstudie studenten Universiteit Leiden

Meld je nu aan voor Psychologie!

Begin in September
Deadline: 1 mei

Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.

8 stappen Leids Studiesysteem

Leids Studiesysteem
Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijg je goede begeleiding bij je studiekeuze én tijdens je studie. Ons Leids Studiesysteem helpt je om je eerst breed te oriënteren op mogelijke studies en daarna echt te verdiepen in de studie van je keuze. En als je hier straks studeert, kun je je studie vlot doorlopen en succesvol afronden.