In het kort

Psychologie studeren

Psychologie houdt zich bezig met het gedrag van mensen en hun beleving. Daarbij gaat het om wat mensen doen, waarom ze dat doen en wat ze daarbij ervaren. Hoe ontstaan conflicten? Is intelligentie aangeboren of kun je dat trainen? Welk soort leiderschap is het meest effectief? Hoe kies je je vrienden? Waarom worden mensen depressief en wat is daar aan te doen? Psychologen bestuderen die vragen op systematische wijze en baseren hun antwoord op onderzoeksresultaten.

In Leiden…

Bacheloropleiding

Psychologie studeren, iets voor jou?

Heb je interesse in het gedrag van mensen? Kun je goed waarnemen en luisteren? Heb je gevoel voor taal en ben je onderzoekend ingesteld? Dan is Psychologie dé studie voor jou.
Past deze studie bij jou?

Na je bachelor

Stage lopen doe je in de masteropleiding

Toekomstperspectief

Als afgestudeerd psycholoog koers je richting gezondheidszorg, onderwijs, bedrijfsleven of overheid. Ambieer je een baan als onderzoeker, dan solliciteer je als promovendus naar een promotieplaats.
Toekomstperspectief

Testimonial Nienke de Groes - PSYCHOLOGIE

De sfeer op de Universiteit Leiden is prettig en open. Het is hier goed georganiseerd en de docenten zijn heel benaderbaar. Ik heb gekozen voor Psychologie vanwege de verscheidenheid aan vakken. Ik wilde me nog niet teveel specialiseren. Wat ik zo leuk vind aan psychologie is dat je het overal tegenkomt, zowel in de dagelijkse praktijk, als in veel werkgebieden.