Kies je eigen weg

Waar je later terecht komt, hangt af van de richting die je kiest. In je tweede en derde jaar heb je vrije keuzeruimte. Je vult die voor een groot deel zelf in met:

Keuzevakken

In elke bacheloropleiding kun je een aantal vakken zelf kiezen. Binnen je studie om je kennis te verdiepen, buiten je studie om je basis te verbreden. Met keuzevakken geeft je zelf richting aan je studie. Laat je inspireren en verdiep je in de keuzevakken. Die vind je in de e-Studiegids.

Minor

In je derde jaar mag je een deel van je studiepunten naar eigen inzicht invullen. Naast losse keuzevakken bieden opleidingen een speciaal samengesteld pakket van keuzevakken aan. Dit vaste pakket heet een minor. De keuze voor een minor hoef je niet voor te leggen aan een examencommissie.
Minoren

Minor Kindermishandeling en verwaarlozing: een levensloopperspectief

Kindermishandeling laat littekens na in het brein. Zo ontwikkelen mensen die vroeger verwaarloosd of misbruikt zijn, later vaak depressieve klachten of angstklachten. Zijn de sporen van jeugdtrauma’s ook zichtbaar in je brein? Prof. Bernet Elzinga onderzoekt deze littekens in onze hersenpan. En wat betekent dit dan?

Colleges in het buitenland

Een studieperiode in het buitenland is dé kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken.
Over de grens

Tip: Kindermishandeling en Verwaarlozing (minor)

Kies je voor een minor, dan bepaal je zelf je studiepad in je bachelor. Met de bijzondere minor Kindermishandeling en Verwaarlozing volg je vakken bij Rechten, Geneeskunde, Pedagogiek én Psychologie. Hoe het precies zit met die minoren?

Leestips van

Hoe is het nou echt om psycholoog te zijn? Wat hebben professionals gedaan om daar te komen en welke tips hebben zij voor jou? Blog van Leidse psychologiestudenten

Met FLO kan je alle kanten op

Een dag vol interactieve workshops en aantrekkelijke sprekers, dat is FLO. Als student kan je daarmee alle kanten op, of je nu in je eerste jaar zit of de vrije keuzeruimte van je derde jaar invult. FLO Get inspired