Masteropleiding

Met je Leidse bachelordiploma Psychologie kun je rechtstreeks instromen in de masteropleiding Psychologie in Leiden. De master duurt één jaar. Een professionele mastervariant met een uitgebreide klinische stage duurt in de regel anderhalf jaar. Alle masters zijn in principe Engelstalig. Je sluit je masterspecialisatie af met je masterscriptie.

Kiezen uit tien masterspecialisaties

Tien masterspecialisaties Psychologie in Leiden

Stage lopen

Stage loop je tijdens de master, waardoor je nuttige werkervaring opdoet. Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld een ministerie of internationaal bedrijf. Een goede manier om te ontdekken hoe het werk je bevalt. De inhoud van de stage spreek je af met een stagedocent van je opleiding.

Hoe vind je een stageplek?

Kiezen uit vier research masterspecialisaties

Heb je belangstelling en talent voor wetenschappelijk onderzoek, dan kun je opteren voor de tweejarige onderzoeksmaster. Je doet eerst mee aan een selectie voordat je aan deze researchmasteropleiding begint.

De vier research masterspecialisaties:

MSc in Psychology (research)

Wil je graag meer weten over onze Masterspecialisaties, loop dan een dagje mee met een Masterstudent van de specialisatie die jij interessant vindt of bezoek onze Masterdag op 10 november 2017.

Na je master

Met je mastertitel ben je toegerust voor de arbeidsmarkt. Voor sommige beroepen heb je een postmastercursus of een postmasteropleiding nodig. Een wetenschappelijke carrière start met een promotietraject.
Toekomstperspectief

Wat gebeurt er toch in het hoofd van jongeren? Dat onderzoekt Eveline Crone met haar team in het Brain & Development Lab. Boeiend! Bekijk de film Braintime: hersenen in de groei.

Tip: voor onderzoekers in de dop

Jouw docenten vertellen je graag over hun onderzoek. Deze wetenschappers zijn zelf ook gewoon begonnen als student. Eenmaal afgestudeerd vonden ze het interessant om een onderwerp helemaal uit te pluizen. Schuilt in jou ook zo’n onderzoeker? Lees het nieuws van onze wetenschappers