Online Proefstuderen

Ga thuis aan de slag met opdrachten en bereid je zo voor op een studie aan onze universiteit. Omdat je wekelijks met de online colleges aan de slag gaat, ontdek je snel of jij en de studie een goede match zijn!

Wat is Online Proefstuderen?

De module bestaat uit studiemateriaal en een aantal bijbehorende opdrachten waar je gedurende een bepaalde periode zelfstandig mee aan de slag gaat. Je moet er rekening mee te houden dat je per week gemiddeld 2 à 3 uur beschikbaar moet zijn om aan de module te werken. Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo. Maar iedereen die overweegt om bij de desbetreffende opleiding van de Universiteit Leiden te gaan studeren, is welkom om een aansluitingsmodule te volgen. Je kunt Online Proefstuderen gebruiken voor Oriëntatie op Vervolgonderwijs (OVO) en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB): bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden met vermelding van het aantal bestede slu.

Programma Online Proefstuderen Psychologie

De werking van het geheugen
20 slu

Centraal in de module staat de werking van het geheugen. De complexe werking van het geheugen wordt stap voor stap uitgelegd en het geheugen wordt van twee kanten bekeken. Het begint met een meer theoretisch gedeelte over ‘geheugenkunstenaars’, mensen die een uitzonderlijk geheugen hebben. Vervolgens wordt er in het onderdeel ‘geheugenfouten’ gekeken naar wat er in de praktijk mis kan gaan met het geheugen. In de module worden er verschillende quizzen en opdrachten gemaakt, onder andere het uitvoeren van een experiment, het beschrijven van een casus en een betoogopdracht.

Wanneer is Online Proefstuderen en hoe meld ik me aan?

Als je van 27 februari 2017 tot 21 april 2017 wilt deelnemen aan het Online Proefstuderen, dan kun je je tot en met zondag 19 februari 2017 aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Daarna is aanmelden alleen nog mogelijk bij de stand (Online) Proefstuderen tijdens de Open Dag op 25 februari 2017.

Testimonial Nienke Groes - PSYCHOLOGIE - labyrint

De studievereniging Labyrint organiseert heel veel verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld een Mario-kart toernooi en een lezing over stemmingsstoornissen aan de hand van een krimi-aflevering. Maar ook veel sociale activiteiten, zoals een eerstejaarsweekend, borrels en feestjes. Veel studenten zijn actief lid. Zo leer je makkelijk mensen kennen. Al die activiteiten eromheen maken de studie nog leuker.

Leestips van

Hoe is het nou echt om psycholoog te zijn? Wat hebben professionals gedaan om daar te komen en welke tips hebben zij voor jou? Blog van Leidse psychologiestudenten