Verplichte matching

Schrijf je je in voor de bacheloropleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden? Dan doe je mee met de verplichte matching. Tijdens de matching maak je kennis met studeren aan de Universiteit Leiden:

Wat is matching?

Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving voor de opleiding Psychologie. Je maakt kennis met de opleiding Psychologie tijdens een online studiemodule van in totaal circa 15 uur. Tijdens de verplichte matching ervaar je wat de opleiding Psychologie in Leiden jou kan bieden. Sluiten de focus en het niveau van de opleiding aan bij jouw interesses en capaciteiten? Wat verwacht de opleiding van jou? Tijdens de online module maak je oriënterende opdrachten, bestudeer je circa 80 pagina’s Engelstalige literatuur en bekijk je korte onderdelen uit hoorcolleges (totaal circa 90 min),waarmee je een indruk krijgt van de opleiding. Op basis van je ervaring tijdens de matching en de terugkoppeling die je ontvangt, kun je zelf beslissen of je start met de opleiding. Hoe je de oriënterende opdrachten maakt beïnvloedt dus niet jouw kans op toelating. Ze zijn bedoeld om je te helpen met het maken van de juiste studiekeuze.

Wanneer matchen?

Er zijn twee matchingsperiodes: 10 -20 februari of 9-19 juni 2017

Early bird deadline: 15 januari

Matchingsperiode 2017: 10 – 20 februari

Deadline: 1 mei

Matchingsperiode 2017: 9 – 19 juni

Hoe?

Na je inschrijving via Studielink ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor matching. Deze e-mail zal je ontvangen op de eerste dag van de matchingsperiode en daarin zal je je inloggegevens voor de online omgeving vinden. Je hoeft de matchingsmodule maar 1 keer te maken. Dus tijdens 1 van de twee bovengenoemde periodes dien je circa 15 uur vrij te maken voor het doorlopen van de matchingsmodule. We raden je sterk aan om deel te nemen in februari, zodat je vroeg in je keuzeproces via Verplichte Matching weet, of Psychologie inderdaad de geschikte opleiding voor je blijkt te zijn. Tijdens de matchingsperiode plan je zelf in wanneer je aan de online matchingsmodule gaat werken. Het is wel belangrijk dat wanneer je start aan de module, je deze binnen de periode van 10 dagen volledig doorloopt en alle oriënterende opdrachten maakt. Je kunt bijvoorbeeld elke dag 2 uur inloggen en een onderdeel van de module bestuderen. Alleen als de module binnen de periode volledig is doorlopen, heb je aan het onderdeel ‘verplichte matching’ voldaan en schrijven we je in voor de opleiding Psychologie.

Deelgenomen aan de matching, en dan?

Uiterlijk een maand na de matching ontvang je een persoonlijke terugkoppeling. Heb je alle onderdelen van de matching volledig binnen de gestelde periode doorlopen én voldoe je aan de reguliere toelatingseisen van de opleiding? Dan ben je toegelaten tot de opleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden, en schrijven we je in.

Meld je nu aan voor Psychologie!

Begin in September
Deadline: 1 mei

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden