Voorlichtingsdagen

Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijg je goede begeleiding bij je studiekeuze én tijdens jouw studie. Ons Leids Studiesysteem helpt je om je eerst breed te oriënteren op mogelijke studies en daarna echt te verdiepen in de studie van je keuze. Als je hier straks studeert, kun je je studie vlot doorlopen en succesvol afronden.

Oriënteren op de Open Dag

Welke studies spreken je aan? Je kunt je goed oriënteren door op een Open Dag te luisteren naar presentaties en te praten met studenten en studieadviseurs. Zo krijg je antwoord op vragen als: Hoe steekt de opleiding in elkaar? Waarom zou je voor deze opleiding aan de Universiteit Leiden kiezen? Wat kan je ermee doen? Is deze opleiding voor jou een goede keuze? Alle studies van de Universiteit Leiden presenteren zich op deze Open Dagen, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op zaterdag 14 oktober 2017 is de eerstvolgende Open Dag van de Universiteit Leiden. Bekijk het verslag van afgelopen Open Dag op 25 februari.

Verdiepen bij de opleiding

Enthousiast over de studie? Verdiep je dan verder in de studie van je keuze. Kom kijken op locatie om sfeer te proeven en om erachter te komen wat de studie echt inhoudt. Het eerste jaar, de vakken, masters, het gebouw, de arbeidsmarkt, de studiefaciliteiten – je ontdekt het op een verdiepingsactiviteit. De Universiteit Leiden biedt verschillende verdiepingsactiviteiten aan, zoals meeloopdagen en (online) Proefstuderen.
Bekijk de mogelijkheden voor jouw studie in de voorlichtingskalender

‘Benieuwd naar de mensen en de sfeer’

Rosa Fris:
‘Leiden is een grote studentenstad. Toch is dit geen megagroot gebouw. Ik ben benieuwd naar de mensen en de sfeer. De studie Psychologie is breed; dat is bijna overal heel anders. Ik dacht bij psychologie vooral aan zieke mensen, maar het gaat bijvoorbeeld ook over technologie en organisaties.’
Psychologie proefstuderen? Heel goed te doen!