Praktijkgericht en professioneel, academisch en actueel

Het recht brengt door middel van regels en afspraken orde in de maatschappij. Deze regels kunnen gaan over relaties tussen individuen, tussen de staat en de burger, of tussen staten. Omdat de maatschappij steeds verandert, verandert het recht mee. Nationaal én internationaal. Het werkveld van juristen varieert van consumentenbescherming tot de strijd tegen drugs, van familiezaken tot staatsaangelegenheden. Tijdens de studie – en later in de praktijk – specialiseert een jurist zich in één van de vele rechtsgebieden.

De bachelor Rechtsgeleerdheid biedt je vier afstudeerrichtingen:

Aanmelden kan tot 1 mei 2017

Als je in september 2017 wilt beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Leiden, moet je je eerst aanmelden bij Studielink. Doe je dit voor 1 mei 2017, dan heb je het wettelijk recht op studiekeuzeadvies. Universiteit Leiden vindt jouw deelname belangrijk en laat je bij aanmelding ná 1 mei ook toe tot de studie en stuurt je ook dan nog de Studiekeuzecheck. Kijk hier voor meer informatie over aanmelden en inschrijven.

Max Magnée

“Op de middelbare school hadden we het vaak over de Europese Unie; wat mogen ze wel, wat mogen ze niet, hoe steekt de organisatie in elkaar en welke rechten heeft een overheidsinstantie? Ik vind de maatschappij en juridische problemen interessant en hou van debatteren. Bij de studie Rechten komen beiden aan bod.”


Volg ons ook op Facebook of Twitter: