Recht - Entrepreneurship and Management

Grote ondernemingen en organisaties hebben behoefte aan mensen die een grondige kennis van het recht koppelen aan financieel-economische deskundigheid, bedrijfskennis en managementvaardigheden. Recht – Entrepreneurship and Management biedt zo’n combinatie. Hiermee haal je het beste uit twee werelden en krijg je een goede voorbereiding op een loopbaan in het bedrijfsleven.

Combinatie met Bedrijfswetenschappen

Het programma bestaat voor ongeveer 70% uit vakken van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Daarnaast besteed je ca. 30% van de tijd aan een vakken van Bedrijfswetenschappen, dat speciaal is afgestemd op rechtenstudenten. Je vult het vakgebied Rechten aan met vakken op het gebied van management, economie, organisatiestructuren, financiën en arbeids- en organisatiepsychologie.

Na de studie

Veel rechtenstudenten willen na hun studie het bedrijfsleven in en velen komen daar ook nu al terecht, bijvoorbeeld als trainee bij een multinational. Recht – Entrepreneurship and Management biedt je echter nog meer kansen op zo’n loopbaan, omdat je tijdens je studie al grondig kennis hebt kunnen maken met bedrijfseconomie en management.

Tip: Een kijkje in de Leidse rechtenfaculteit!

Testimonial RG Tim van der Kemp

“Op het gymnasium was ik geïnteresseerd in zowel het recht als het bedrijfsleven. De opleiding Rechten sprak mij aan, maar Bedrijfswetenschappen ook, en ik wilde niet meteen één van de twee richtingen uitsluiten. Toen ik erachter kwam dat de Universiteit Leiden de combinatie Recht – Entrepreneurship and Management aanbood, was de keuze snel gemaakt. Mijn hoofdstudie is nu Rechtsgeleerdheid, maar 30% van de bacheloropleiding wordt ingevuld met vakken van Bedrijfswetenschappen.”