De arbeidsmarkt na Filosofie

Met een studie Filosofie ben je voor verschillende werkgevers aantrekkelijk. Dit komt door de brede vakkennis en de academische vaardigheden die je hebt opgedaan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als onderzoeker, docent, managementtrainee, tekstschrijver of consultant. Organisaties waar studenten Filosofie werken zijn:

Functies en taken

De Studenten Loopbaan Service heeft in 2012 onderzoek gedaan naar de functies en taken van de alumni van de Faculteit Geesteswetenschappen. Uit dit onderzoek naar alumni Filosofie komen de volgende voornaamste functiegebieden naar voren.

Alumnus Florentine Hirdes

Florentine Hirdes, management trainee

‘Het kritisch denken dat je ontwikkelt in de opleiding Filosofie, en dingen niet voor vanzelfsprekend aannemen, is binnen een dergelijk traject een heel waardevolle vaardigheid.’

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!