Masteropleiding

Een volledige academische opleiding bestaat uit een bacheloropleiding en een masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert afgestudeerde bachelors om door te gaan met de masteropleiding. De masteropleiding biedt je de mogelijkheid je kennis van de filosofie te verdiepen en je verder te specialiseren binnen een bepaald deelgebied. Na een succesvol afgeronde masteropleiding filosofie ontvang je de titel Master of Arts (MA).

Masters Filosofie

De Universiteit Leiden biedt drie type masters:

Eenjarige master

De eenjarige master die perfect aansluit op de verschillende specialisaties van je bacheloropleiding Filosofie:
MA Philosophy

Je kunt tijdens de eenjarige master in verschillende richtingen afstuderen, de mogelijkheden zijn:

Educatieve master (lerarenopleiding)

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Philosophy kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in filosofie.
Lees meer: Lerarenopleiding Filosofie

Brede master, bijvoorbeeld;

MA Media Studies
MA International Relations

Meer masters

Meer informatie over de masterprogramma’s vind je op de mastersite: Masters in Leiden

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!