Praktijkstudies

Alleen in Leiden kun je je bacheloropleiding Wijsbegeerte combineren met een PraktijkStudie. Met een PraktijkStudie verdiep je je in werk waarvoor jij als student Wijsbegeerte geknipt bent. Zo verruim je je theoretische blik alvast met kennis van de praktijk. Een perfecte voorbereiding op de arbeidsmarkt!

Vijf PraktijkStudies

Je kunt kiezen uit vijf PraktijkStudies:

Boek, boekhandel en uitgeverij

Je onderzoekt het fenomeen ‘boek’: van middeleeuwse handschriften tot printing on demand en eBooks. Een interessante aanvulling op je hoofdstudie en een goede voorbereiding op de master Book and Digital Media Studies. En je hebt de juiste ingang bij uitgeverijen en verwante bedrijven.

Educatieve minor

Leerlingen begeleiden, helpen en enthousiasmeren: dit alles staat centraal in het werk van de leraar. Als docent kun je je liefde voor je vak overbrengen op jonge mensen.
Met de Educatieve minor, die aansluit bij opleidingen die ook een schoolvak zijn, ben je gekwalificeerd om les te geven in de onderbouw van havo, vwo en vmbo-t. Dat is mooi meegenomen, want er is dringend behoefte aan universitaire docenten. Deze minor vormt een uitstekende voorbereiding op de educatieve master en op een toekomst in het onderwijs.

Europese Unie Studies

Je leest het bijna dagelijks in de krant: de Europese Unie is volop in beweging. In deze PraktijkStudie komen alle facetten van de Europese Unie aan bod, waaronder de buitenlandse betrekkingen. Zo ben je op en top voorbereid op een internationale overheidsfunctie!

Internationaal en Intercultureel Management

Wil je leren omgaan met managementvraagstukken die zich in een internationale context voordoen? Lijkt het je interessant om de invloed van cultuur op consumentengedrag te bestuderen? Wil je meer weten over de manier waarop organisaties en culturele instellingen geleid worden? Dan is deze PraktijkStudie iets voor jou. Met deze PraktijkStudie haal je de juiste kennis in huis voor een loopbaan bij een internationale organisatie.

Journalistiek en Nieuwe Media

Als student Wijsbegeerte leer je goed schrijven. Wil je hiervan je beroep maken, bijvoorbeeld omdat je wilt werken als correspondent in een buitenlandse hoofdstad? In de PraktijkStudie Journalistiek en Nieuwe Media doe je kennis op van media als websites, weblogs en podcasts. Je kunt zo goed adviseren over de inzet van uiteenlopende communicatiemiddelen.

Meer informatie over PraktijkStudies

Op de site en in de brochure vind je meer informatie over het studieprogramma en over de beroepen waarop PraktijkStudies je voorbereiden. Kijk op de site van PraktijkStudies voor meer info of vraag een brochure aan bij de Studielijn

Kies je eigen weg

Een PraktijkStudie combineer je met je hoofdvak Wijsbegeete. Er zijn nog veel meer manieren om de route door je studie in Leiden zelf uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op:
Kies je eigen weg

Beaudine Verhoek testimonial praktijkstudies

Beaudine Verhoek, pre-master/minor European Union Studies
‘Deze minor daagt je uit: het verbreedt je blik als inwoner van Europa en biedt een kennismaking met de EU vanuit zowel de theorie als de praktijk. Deze PraktijkStudie speelt enorm in op de actualiteit. Alles wat op dit moment in Europa en de wereld gaande is, neem je mee in de discussies. Je kijkt als Europeaan en als niet-Europeaan naar de EU, en juist dit contrast geeft je een wereldvisie.’

IJsbrand Terpstra

IJsbrand Terpstra studeert Geschiedenis en Journalistiek en Nieuwe Media

‘Journalistiek heeft me altijd al geïnteresseerd; tijdens mijn studie wilde ik vooral de praktische vaardigheden leren. Deze minor heeft me zowel technische (produceren) als sociale vaardigheden (het vinden van goede mensen) opgeleverd: belangrijke journalistieke kwaliteiten. Ik maak elke week een wetenschapsprogramma bij SleutelstadFM. Ik kan alles doen: gasten regelen, interviewen en de techniek. Het lijkt me geweldig uiteindelijk mijn studies te combineren, door een programma als Andere Tijden of Verborgen Verleden te maken.’