Studievereniging

Denk je erover om lid te worden van een vereniging? In een studievereniging combineer je activiteiten op je wijsbegeerte-vakgebied met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten! Je kunt je bovendien aansluiten bij één van de vele studentenverenigingen die Leiden rijk is.

Studievereniging Symposion

Symposion is een studievereniging voor studenten van de Leidse opleiding Filosofie. Aan het begin van het studiejaar organiseert Symposion een boekenmarkt waar je met korting je studieboeken kunt kopen. Tijdens het eerstejaarsweekend in september maak je kennis met andere filosofiestudenten. Verder organiseert Symposion lezingen, filmvertoningen en debatten, en ieder jaar een eindfeest.
Neem eens een kijkje op de website of stuur een e-mail!

Testimonial Brechtje Westen studievereniging

Ben je lid van een vereniging?
Ik ben lid van de studievereniging Symposion, het is leuk dat de opleiding meer biedt dan alleen de colleges. Maandelijks worden er borrels georganiseerd, en er zijn ook filosofische borrels. Dan ga je discussiƫren over een onderwerp met een hapje en een drankje. De bestuurders van de studievereniging zijn heel toegankelijk als je ze tegenkomt. Daar kun je makkelijk een praatje mee maken.

Tip: Meer dan studeren

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Je wilt ook je talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Misschien wil je sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden!
Lees meer