Toekomstperspectief

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen. Denk maar aan beroepen zoals communicatieadviseur, marketingmedewerker, onderhandelaar, tolk, docent en beleidsadviseur. En sectoren als de overheid, de non-profit, culturele en museale sector, pr-branche en het onderwijs.

Arbeidsmarktonderzoek

De Studenten Loopbaan Service deed in het voorjaar van 2016 onderzoek naar arbeidsmarktpositie van de studenten die tussen 2012 en 2015 afstudeerden. Van de oud-studenten vond 71% binnen twee maanden werk. 74% daarvan vond direct een baan op hbo- of universitair niveau.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, maar de onderzoeken van de afgelopen jaren laten duidelijk zien dat relevante werkervaring opdoen tijdens de studie het sollicitatieproces versnelt. Denk aan een stage, bijbaan of bestuurswerk. Daarnaast heb je met een masteropleiding op zak meer kans op een baan op academisch niveau. Voor meer informatie ga je naar de website van de Studenten Loopbaan Service.

Lees meer over Jouw toekomst. Ontdek wat werkt voor onze studenten.

Testimonial WIJS Hanneke Muilwijk

“Ik deed naast Filosofie ook een bèta-opleiding en ben nu trainee bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ik ben geïnteresseerd in milieuproblemen en die worden niet alleen met slimme technologische vindingen opgelost. Dus ik zocht naar antwoorden en ideeën in de ethiek en politieke filosofie. Bij Filosofie leerde ik sterk analytisch denken en helder schrijven, dat komt nu goed van pas.”

Op weg naar werk

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de studiekeuzes die je maakt. Het is dus handig als je tijdens je studie nadenkt over de baan die je later wilt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van bepaalde vakken of een specialisatie. Je kunt met een stage ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De studiecoördinator van de opleiding Filosofie en de Studenten Loopbaan Service kunnen je hierbij helpen.

Alumnus Emilie Roëll

Emilie Roëll, adviseur bij de Nationale Ombudsman

‘Het werd mijn taak om de ambtsdrager te helpen bij de voorbereiding van lezingen, columns en artikelen. Bij mijn werkzaamheden kwamen de vaardigheden die ik had opgedaan bij de studie goed van pas. In mijn studie heb ik geleerd om relaties te leggen en snel verbanden te zien. Bovendien kan ik mijn ideeën over ethiek kwijt in mijn adviezen over hoe de overheid zich zou moeten opstellen naar de burgers toe.’