Collegegeld

Bedragen

Het collegegeld voor studenten die een eerste bekostigde opleiding beginnen, zowel bachelor- als masteropleiding voltijd, deeltijd en duaal, of voortzetten en die onderdaan zijn van een EU-land, Zwitserland of Suriname bedraagt voor het collegejaar 2017-2018 €2006.

Collegegeld voor niet EU-studenten

Studenten die geen onderdaan zijn van een EU-staat betalen een instellingscollegegeld. Daar zijn een aantal uitzonderingen op die hetzelfde collegegeld betalen als studenten die wel EU onderdaan zijn.

Collegegeld voor tweede opleiding

Als je je voor september 2017 wilt inschrijven voor een bachelor en je hebt in Nederland al een bachelorgraad, of een master, of een doctoraal, of ingenieursdiploma na september 1991 behaald, dan betaal je voor de inschrijving voor het studiejaar het tarief voor een tweede bacheloropleiding. Kijk voor de specifieke tarieven op”:

Collegegeld voor de opleiding Liberal Arts and Sciences: (Leiden University College The Hague)

Wanneer je aan het Leiden University College The Hague de opleiding Liberal Arts and Sciences: Global Challenges volgt, betaal je boven het wettelijk vastgestelde collegegeld ook nog een institutional fee voor de extra hoge kwaliteit van het onderwijs, de zeer goede faciliteiten en de internationale omgeving.

Betalingswijze

De Universiteit Leiden maakt voor de betaling van het collegegeld gebruik van digitale machtiging via Studielink. Dit doe je door in te loggen op Studielink en je betaalgegevens in te vullen nadat je een verzoek tot inschrijving hebt ingediend. De optie om je betaalgegevens in te vullen verschijnt vanzelf in “Mijn To Do Lijst”. Als het collegegeld is voldaan, is je inschrijving definitief en krijg je je inschrijvingsbewijs toegestuurd.

Je kunt op vier manieren het collegegeld betalen:

Collegekaart

Als het collegegeld is voldaan, ontvang je zo spoedig mogelijk je collegekaart en de bewijzen van inschrijving. Daarmee kun je bijvoorbeeld een studentenverzekering aanvragen.