Honours

Honours Academy

De Honours Academy biedt getalenteerde en gemotiveerde studenten (vwo, BA en MA) alle kansen om zich tijdens hun studie te ontwikkelen tot leiders voor de toekomst. Leiders in de meest brede zin van het woord: als wetenschapper, binnen het bedrijfsleven of elders in de maatschappij. Deze studenten stimuleren hun kennis en vaardigheden om deze op een optimaal niveau te brengen, zodat ieder op zijn of haar eigen manier in de samenleving het verschil kan maken, dat is de doelstelling.

Drie onderwijsprogramma’s voor vwo-, bachelor-, en masterstudenten

De Honours Academy biedt in elke fase van je studie een extra-curriculair programma aan waaraan je kunt deelnemen: voor vwo-scholieren in het Pre-University College, voor bachelorstudenten in het Honours College en voor masterstudenten met het Leiden Leadership Programme.

Honours Colleges

Wil je meer uit je Leidse bachelor halen en ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd in een uitdaging? Neem dan deel aan het Honours College. Als bachelorstudent heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan het Honours College. Je kunt daar in de loop van het eerste jaar al mee beginnen, wanneer je ontdekt dat je een extra uitdaging naast je studie zoekt. Er is wel sprake van selectie; motivatie, een brede belangstelling en goede cijfers zijn belangrijke selectiecriteria voor deelname. In het Honours College volg je op hoog niveau extra onderwijs van gedreven hoogleraren of doe je mee aan actueel onderzoek. Omdat het ‘extra’ onderwijs is, verdien je ook extra studiepunten.
Lees meer over Honours Colleges