PraktijkStudies

Alleen in Leiden kun je als bachelor je studie combineren met een PraktijkStudie. In je tweede of derde jaar verdiep je je dan in werk waarvoor jij als student geknipt bent. Zo verruim je je theoretische blik alvast met kennis van de praktijk. Een perfecte voorbereiding op de arbeidsmarkt!

Combineer je studie met een PraktijkStudie

Aan de Universiteit Leiden kun je je op een unieke manier tijdens je bacheloropleiding al oriënteren op een carrière. Combineer je opleiding met de PraktijkStudies:

Praktische vaardigheden

Door de combinatie van hoofdvak met een PraktijkStudie, krijg je naast je hoofdvak een theoretische basis en praktische vaardigheden op een bepaald werkterrein. De meerwaarde zit juist in de combinatie: de onderwerpen voor PraktijkStudie-opdrachten komen altijd uit je opleiding. Bijvoorbeeld:

Lees meer over PraktijkStudies.

testimonial EUS

Marleen Gerlof, studente Europese Unie Studies
‘Europese Unie Studies leek mij een praktische aanvulling op mijn studie. Ik zou graag verder willen in de richting van ontwikkelingssamenwerking voor een overheidsorganisatie (en dan uiteindelijk als de eerste vrouwelijke Secretaris Generaal van de VN!). Toen ik begon, had ik nog geen idee van wat ik met mijn studie zou kunnen. Maar nu ik eenmaal bezig ben, blijkt dat ik zoveel kanten op kan.’